![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
17. 05. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny s tvarohem a špaldovými klíčky: Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, posypeme je najemno nastrouhaným tvarohem, troškou špaldových klíčků (vypadají jako jemný prášek) a přírodním cukrem. Komu by vadila křupavost přírodního cukru, ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové placky s máslem: Najemno nastrouhané brambory smícháme s vejci, moukou, špetkou sole a uděláme těsto. Z těsta vytvaruje placku a opečeme ji. Podáváme s povidly nebo opečenou slaninou. ... ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cukety plněné sójovým masem: Umyté cukety podélně rozřízneme na poloviny, neloupeme. Vnitřek přidáme do náplně. Cukety asi dvě minuty vaříme v osolené vodě. Potom je vyndáme a po mírném vychladnutí je naplníme nádivkou z pokrájen ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené jáhly s bylinkami a zeleninou: Do hrnce si dáme vodu s bylinkovou solí a bobkovým listem. Vodu uvedeme do varu a nasypeme jáhly. Pod pokličkou pomalu vaříme na mírném ohni 10 až 15 minut. Pak hrnec odstavíme a necháme ještě 15 mi . ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa zapékaná se dvěma druhy sýrů: Žampiony a česnek oloupeme. Žampiony nakrájíme na plátky, česnek rozdrtíme. Rajčata spaříme, nařízneme a oloupeme. Pak je nakrájíme na kostičky. Sýry samostatně nastrouháme. Cukety omyjeme a nakrá ... ... …více»
|
![]() |
17. 05. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboráčky se švestkami: Oloupané brambory nastrouháme na hrubé a dlouhé nudličky
a přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Přidáme vejce, mouku, cukr a sůl, promícháme v rozehřátém lívanečníku vytřeným olejem s těsta pozvoln ... …více»
|
![]() |
16. 05. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vejce se špenátem: Propláchnutou a spařenou rýži uvaříme ve větším množství slané vody doměkka a scedíme, špenát podusíme na oleji, vmícháme rýži, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme, rozmícháme, necháme ztuh ... …více»
|
![]() |
16. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené lišky : Lišky nakrájíme na plátky, nasypeme do vařící vody s bobkovým listem, chvíli povaříme a scedíme. Nakrájíme nadrobno cibuli, osmahneme ji na oleji, přidáme ovařené houby, nasekaný česnek, sůl, pepř a p ... …více»
|
![]() |
16. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené houbové hlavičky: Pěkné hlavičky hříbků nebo jiných hub opláchneme, osolíme a nasekáme do pekáče spodní stranou dolů. Česnek nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme. Na každou hlavičku vložíme trochu česneku a petrželky ... …více»
|
![]() |
16. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sušené červené papriky plněné fazolemi : Sušené papriky zalijeme vařící vodou, aby změkly, potom z nich opatrně odstraníme stonky a semínka. Fazole zalijeme osolenou vařící vodou a necháme bobtnat. Potom je nahrubo rozdrtíme. Cibuli drobně n ... …více»
|