![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 05. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové placky se škvarky a tvarohem: Uvařené studené brambory nastrouháme, dáme tam sůl, celé škvarky, tvaroh, vejce a hl. mouku tak, aby se těsto matlalo. V mléce si namáčíme ruce a z těsta děláme placičky asi 1 cm silné. Plech ... ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vánočka z bramborového těsta: Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme strouhané brambory, sůl, citrónovou kůru a zaděláme vejci a kváskem z droždí s mlékem. Vypracujeme tužší těsto, přidáme rozinky a sekané loupané mandle a necháme ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dýňová Charlotte: Dýni oloupejte, dužinu nakrájejte na plátky, vložte do alobalu a v troubě předehřáté na 200 °C pečte 20 minut – ke konci pečení by dužina měla být měkká. Listový špenát rychle povařte v mírně osolené ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený pórek s modrým sýrem: Pórky lehce asi 2-3 minuty povaříme ve slané vodě. Vyjmeme a dobře osušíme. Vyrovnáme na pekáček a potřeme rozpuštěným máslem. Osolíme, opepříme a dáme péci do trouby. Smetanu přivedeme do varu a přid ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny na řecký způsob : Omyté žampiony pokrájíme na větší kusy a vybělíme ve vroucí osolené vodě po dobu 5 minut. Víno, vodu a koření krátce povaříme. Vyjmeme koření, vývarem zalijeme žampiony a necháme je zálivkou natáhnout ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiony ve vinné těstíčku : V misce vyšleháme mléka s vejci a bílým vínem. Osolíme a podle potřeby přidáme trochu polohrubou mouku. Vymícháme jemné těstíčko, ve kterém obalíme 500 g očištěných žampiónů. Smažíme na směsi másla a ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Žampiony jako pařížský řízek: V mléce rozšleháme vejce, mouku, sůl a dobře vymícháme těstíčko. Nesmí být příliš husté, po usmažení by bylo tvrdé, řídké zase stéká. Do těstíčka namáčíme na plátky nakrájené žampióny, osolené a zvoln ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiónový špíz : Na špejli střídavě napícháme kostky sýra a kostky žampiónů. Špíz obalíme (2x) jako řízek a osmažíme na oleji.
... ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiony pečené jako minutka : Kloboučky žampiónů sloupneme, slabě opepříme, vložíme do rozehřátého tuku s vyšší teplotou a pečeme tak dlouho, až kloboučky začnou růžovět, tj. asi 4 minuty. Upečené žampióny osolíme, popř. pokapeme ... …více»
|
![]() |
18. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampionový guláš: Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme větší část sladké papriky, očištěné na kousky pokrájené žampióny a ostatní koření. Houby dusíme doměkka. Potom zaprášíme šťávu moukou, popřípadě rozře ... …více»
|