![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrachová kaše s vejcem: Hrách pečlivě přebereme, opereme a necháme ho nejlépe přes noc namočený v dostatečném množství studené vody. Druhý den vodu slijeme a hrách necháme na sítku alespoň dvacet minut okapat. Cibuli oloupem ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smaženice z hub s jarní cibulkou: Očištěné houby omyjeme, necháme na sítku okapat a nakrájíme je na středně silné plátky. Jarní cibulku pečlivě opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kolečka. Na pánvi se silnějším dnem r ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Pizza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Minipizzy se sýrem a zeleninou: Z kvasnic, cukru, soli a vlažné vody připravíme kvásek, zahustíme trochou mouky a necháme vykynout asi 20 minut na teplém místě. Zbylou mouku dáme na vál, přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme těsto. U ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelený hrášek po římsku: Postup:
Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno, vložíme do rendlíku a necháme roztavit, pak přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme vyloupaný hrášek, sůl, pepř, podle potřeb ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené fazolky na paprice: Lusky mladé zelené fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé šikmé kousky. Rozpustíme máslo a necháme na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme červenou papriku, fazolky, osolíme, podl ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zelené lusky s italskou omáčkou: Postup:
Lusky omyjeme, očistíme a odstraníme stopky. Lusky blanšírujeme asi 3 minuty a poté prudce zchladíme v ledové vodě. Meruňky ponoříme do horké vody, oloupeme, vyjmeme z nich jádra a rozpůlíme ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev zapečená s parmazánem: Postup:
V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek a opékejte při nízké teplotě a za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne. Přidejte protlak, lístky bazalky a petržele, ochuťte cu ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený celer s omáčkou: Oloupaný celer omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme na 20 g rozpuštěného másla, podlijeme vařicí vodou a dusíme doměkka. Ze 40 g másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a necháme pomalu vař ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zelenina se zakysanou smetanou: Zeleninu očistíme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě se špetkou oleje. Ve smetaně rozmícháme škrobovou moučku, přilijeme k zelenině a mícháme, až začne houstnout. Na závěr posypeme nadrobno nakrájen ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórkové brambory s petrželkou: Pórek a cibuli pokrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Poprášíme moukou a podlijeme mlékem, přidáme na kolečka pokrájené brambory, osolíme, opepříme a posypeme petrželkou. Přikryjeme pokličkou a dus ... …více»
|