Vložil: | Ivcasemish |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelené lusky s italskou omáčkou:
500 g čerstvých zelených lusků
| 4 čerstvé meruňky
| 150 g sýrové šunky
| 2 cibule
| 1 lžíce olivového oleje
| tymián
| lístky máty
| sůl
| pepř
| 1/2 šálku zeleninového vývaru
| 100 g srýa gorgonzola
| 2 lžíce sýra mascarpone nebo žervé
Postup přípravy receptu Zelené lusky s italskou omáčkou:
Postup:
Lusky omyjeme, očistíme a odstraníme stopky. Lusky blanšírujeme asi 3 minuty a poté prudce zchladíme v ledové vodě. Meruňky ponoříme do horké vody, oloupeme, vyjmeme z nich jádra a rozpůlíme je. Šunku nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulku a šunku a prudce osmažíme. Přidáme lusky, tymián a meruňky. Směs ochutíme solí a pepřem. Přilijeme vývar a necháme asi 12 minut dusit. Měkké lusky a meruňky vyjmeme a uložíme do teplé trouby. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky a přidáme do směsi, mascarpone necháme rozpustit v zeleninovém vývaru. Za stálého míchání připravíme krémovou omáčku. Lusky se sýrovou omáčkou upravíme na talíř a posypeme mátovými lístky.
Fotky receptu Zelené lusky s italskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!