![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 03. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nudle po provensálsku: Široké nudle uvaříme ve slané vodě. Mezitím připravíme pastu z tvrdého strouhaného sýra, nivy, česneku, bazalky a oleje, nudle vložíme do mísy a promícháme s máslem a sýrovou pastou.
... ... …více»
|
![]() |
28. 03. 2008 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Balené žampiony: Žampiony omyjeme - vyloupeme jejich nožičky - hlavičky žampionů naplníme nivou - takto naplněné hlavičky zabalíme do plátku anglické slaniny, kterou připevníme párátky - zabalené žampiony ogrilujeme p ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaná cuketa plněná zeleninou: Cuketu rozřízneme podélně a vydlabeme jádřinec. Lehce ji povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme jádřinec a orestujeme na másle do poloměkka. Dochutíme podravkou a ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječná omeleta se sýrem: Mírně osolená vejce dobře rozšleháme se smetanou, přidáme ementál nakrájený na kostičky, posekanou pažitku a dobře promícháme. Rozšlehanou vaječnou směs nalejeme na pánev s rozpuštěným ... ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špicové topinky : Nastrouháme plísňový sýr, rozšleháme vejce, utřeme česnek. Vše zamícháme. Opečeme nakrájený chléb po jedné straně, na druhou stranu namažeme směsí, otočíme a osmažíme do zlatova.
Na talíři potřeme h ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Penne s pancettou, pažitkou a rajčaty: Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a 2-3 minuty na něm smažíme pancettu (nebo slaninu), dokud z ní nezačne vytékat tuk. Do pánve přilijeme víno a vaříme jej tak dlouho, až se z poloviny vyvaří. Sn ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Těstovinová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Tagliatelle s chřestem a prosciuttem: Chřest nakrájíme na kousky velké asi 1 cm a vrcholky ponecháme vcelku. Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem a 2 minuty restujeme cibulku, aby změkla. Poté přisypeme prosciutto a smažíme 2 minuty. Pa ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Houbový krém: Houby nakrájíme na drobné kousky, vhodíme na rozpálený olej a krátce opečeme. Jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme k ní houby a společně krátce dusíme. Necháme vychladnout. Oc ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaný ježek: Plísňový sýr a máslo utřeme dohladka. Česnek oloupeme a prolisujeme a zamícháme do sýrové hmoty spolu se solí a pepřem. Z té vytvarujeme kuličku, kterou podélně zploštíme do tvaru těla ježka. Kuličky ... …více»
|
![]() |
27. 03. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kremžská vajíčka: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně překrojíme. Žloutky vybereme a rozetřeme s hořčicí a Perlou. Osolíme, popřípadě opepříme a směsí plníme uvařené bílky (můžeme plnit pomocí stříkacího sáčku) ... …více»
|