Vložil: | Misuticka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Penne s pancettou, pažitkou a rajčaty:
400 g penne (duté těstoviny)
| 4 lžíce olivového oleje
| 200 g neuzené pancetty nebo slaniny bez kůže, nakrájené na větší kousky
| 1 lžička sušeného mletého chilli
| 100 ml suchého bílého vína
| 1 najemno nakrájená cibule
| sůl
| 400 g nakrájených konzervovaných rajčat
| 85 g nastrouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Penne s pancettou, pažitkou a rajčaty:
Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a 2-3 minuty na něm smažíme pancettu (nebo slaninu), dokud z ní nezačne vytékat tuk. Do pánve přilijeme víno a vaříme jej tak dlouho, až se z poloviny vyvaří. Snížíme teplotu a k pancettě přisypeme cibuli a 1/2 lžičky sůli. Cibuli vaříme pod pokličkou 8 minut, aby změkla. Přidáme rajčata a omáčku pod pokličkou vaříme 20-25 minut, dokud nezhoustne. Omáčku podle chuti okořeníme. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny al dente (na skus). Slijeme je přesypeme do servírovací mísy. Poté do nich přimícháme zbylý olej a polovinu omáčky. Vše důkladně promícháme a nakonec přisypeme 4 lžíce parmazánu. Těstoviny znovu promícháme, přilijeme zbytek omáčky a servírujeme se zbylým parmazánem.
Fotky receptu Penne s pancettou, pažitkou a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!