![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 03. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbový štrůdl z listového těsta: Těsto rozdělíme na 2 části. Vyválíme 2 tenké pláty. Posypeme je strouhankou a bylinkami, potřeme houbovým salátem. Těsto zavineme, uložíme na pečící papír. Pokropíme je studenou vodou a pečeme ve vyhř ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špecle s houbami a sýrovou omáčkou: Špecle uvaříme. Houby nakrájíme na nudličky, orestujeme spolu s kmínem na oleji a nakonec osolíme. Mezitím připravíme omáčku. Mléko přivedeme k varu, přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a zvo ... …více»
|
![]() |
25. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešné halušky s brynzou: Oškrábeme brambory, nastrouháme jako na bramborák. Přidáme vejce, mouku, sůl, trochu pepře a uděláme těsto na halušky. Ty pak házíme do vařící vody a povaříme asi 10 minut (pozor aby se nám nerozvařil ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborový guláš se zelenými fazolkami: Nakrájíme brambory i fazolky a necháme je vařit v osolené vodě 10 - 15 minut. Mezitím zvlášť osmažíme cibuli na oleji dozlatova. Přisypeme k ní červenou papriku a zamícháme ji tak, aby pustila barvu. ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboráčky s bylinkami: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Uvolněnou vodu z brambor vymačkáme a vylijeme a brambory ihned přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín, utřený čes ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opékané brambory s pastou z oliv: Brambory omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme.
Plech potřeme olejem a posypeme solí. Pokládáme jej bramborami (řeznou plochou dolů), které předpečeme v horké troubě při střední teplotě (asi 20 minu . ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené brambory plněné smetanou s bylinkami: Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, na několika místech je propíchneme vidličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 160 - 180 °C a upečeme doměkka. Zakysanou smetanu podle chuti osolíme, opepříme, kdo chc ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Placičky z brambor a cukety s tvarohem: Smísíme jogurt s tvarohem a olivovým olejem.
Utřeme česnek. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Dužinu nakrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme a jemně pokrájíme. Takto připravené surov ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švédské brambory s pórkem: Syrové a oloupané brambory nakrájíme na plátky. Také pórek nakrájíme na kolečka. Do máslem poctivě vymazané ohnivzdorné mísy (nebo remosky) klademe střídavě vrstvu brambor, kterou osolíme a opepříme, ... …více»
|
![]() |
24. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové paštičky: Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Vložíme ho do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut. Uvařený květák necháme částečně vychladnout. Vývar z květáku slijeme a asi 250 ml ponecháme stranou. P ... …více»
|