![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 03. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagety s rajčatovou omáčkou z Itálie: Cibuli a česnek oloupejte. Cibule rozkrojte a nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte v lisu na česnek. V hrnci rozehřejte olej a cibuli s česnekem v něm míchejte, dokud se neosmaží dozlatova. Pak př ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnek připravený po řeckém způsobu: Celer nastrouháme na hrubém struhadle a česnek, který jsme očistili, nakrájíme nožem asi na milimetrové plátky. Vše vložíme do přiměřeně velkého kastrolku, přidáme olej, citrónovou šťávu a koření, pod ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ayse kadin fasulie: Fazolové lusky vypereme, očistíme (zbavíme vláken), podélně rozpůlíme a necháme na sítu odkapat Drobně krájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme osolené fazolové lusky a necháme v oleji asi čtyři min ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čačaka: Česnek utřeme se solí, přidáme na pánev do oleje a v tom prudce opečeme očištěné na osminky nakrájené papriky a rozpůlená rajčata. Rozdělíme na talíře a navrch položíme horká sázená vejce. Podáváme s ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nudle s rokflórem: Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a dáme do kastrolou, v němž jsme rozpálili nakrájenou slaninu. Ještě horké promícháme s rozdrobeným rokflórem a dle chuti dosolíme. Posypeme pažitkou a podáváme s ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ratatouille s ovčím sýrem: Rajčata nařízneme křížem, přelijeme nejprve vroucí vodou, pak studenou, oloupeme a rozčtvrtíme. Cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Lilky a cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriky roz ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené cibulky: Cibulky zastřihneme na koncích a odstraníme hnědou slupku. Rozpustíme máslo ve vyšší pánvi a když začne máslo syčet vhodíme do ní cibulky, pánvi třepeme, aby se po všech stranách trochu osmažily. Nasy ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křupavý toskánský nákyp: Housky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kolečka a osolíme je. Kozí sýr rozkrájíme na plátky. Všechny plátky by měli být přibližně stejně silné. Troubu zahřejeme na 200°C. V pánvi rozpálíme 4 ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové curry: Brambory očistíme a uvaříme ve slupce téměř doměkka (nikoliv úplně), slijeme a necháme vychladnout. Květák rozebereme na růžičky, česnek a cibuli oloupeme. Na pánvi rozehřejeme tuk a lehce na něm opra ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lněné bramboráky: 1) Nejprve si připravíme klasickým způsobem bamborákové těsto.
Bramboráky upečeme na rozpáleném oleji.
2) Příprava náplně. Na tuku osmahneme čersvé, nebo rozmažené a okapané houby ... ... …více»
|