350 g malých cibulek
| 25 g másla
| 50 g pískového cukru
| 150 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
| sůl
| pepř
| muškát
Postup přípravy receptu Smažené cibulky:
Cibulky zastřihneme na koncích a odstraníme hnědou slupku. Rozpustíme máslo ve vyšší pánvi a když začne máslo syčet vhodíme do ní cibulky, pánvi třepeme, aby se po všech stranách trochu osmažily. Nasypeme přes ně cukr a pokračujeme v potřepávání při nízké teplotě do okamžiku než jsou pokryté hnědou lepkavou glazurou. Přidáme vývar a koření a sem tam protřepeme a vaříme, do okamžiku než se vývar vypaří a vytvoří se sirupová glazura. V této glazuře cibulky válíme až jsou krásně opálené. Podáváme je horké jako přílohu nebo samostatně místo masa.
Fotky receptu Smažené cibulky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!