Housky nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kolečka a osolíme je. Kozí sýr rozkrájíme na plátky. Všechny plátky by měli být přibližně stejně silné. Troubu zahřejeme na 200°C. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje. Krajíčky housky v něm po obou stranách dozlatova opečeme. Vymastíme zapékací mísu a střídavě do ní rovnáme opečenou housku, rajčata a kozí sýr. Připravený pokrm pokapeme zbývajícím olejem a 10 minut dozlatova pečeme. Mezitím nasekáme ořechy. Otrháme lístky bazalky a několik jich odložíme stranou na ozdobu. Zbytek velmi jemně nasekáme. Krátce před koncem pečení pokrm posypeme ořechy a sekanou bazalkou. Podáváme horké, ozdobené bazalkou.
Fotky receptu Křupavý toskánský nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!