![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pirohy z brambor a zelí: Brambory oloupeme a uvaříme. Vychladlé rošťoucháme a smícháme se zelím. Osolíme a opepříme dle chuti.
Můžeme přidat uzený nebo uzeninu ap. Z vajíček a hrubé mouky vypracujeme těsto. Podle potřeby př ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny se špenátovou omáčkou: Dáme si vařit těstoviny. Mezitím si osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme špenát, povaříme, přidáme prolisovaný česnek a smetanu. Podle chuti přidáme sůl. Uvařené těstoviny přelijeme ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapečená hlíva: Oloupané brambory nakrájíme na kolečka půl centimetru silná. Na dno pekáčku dáme trochu oleje a polovinu brambor. Mírně osolíme a opepříme, posypeme na tenká kolečka nakrájenou malou cibulí. Na pánvi ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Harhula: Oloupané brambory jemně nastrouháme spolu s cibulí, přidáme prosetou mouku, vejce, česnek utřený se solí, pepř a rozemnutou majoránku. Zamícháme a rozetřeme tence do tukem vymaštěného pekáčku. V troub ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá omeleta s kukuřicí: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Na omeletu použijeme pouze bílky. Rozšleháme je se špetkou soli, lžící bazalky, mletou sladkou paprikou a troškou mletého pepře.
Sterilovanou kukuřic ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory z kraje Dauphine: Ohnivzdornou zapékací mísu vymastíme a vytřeme česnekem. Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky tlusté asi 3 mm, rovnáme postupně do mísy a každou vrstvu opatrně osolíme, okořeníme a posypeme sý ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hot dog z Hané: Rohlíkům odřízneme špičku a obráceným koncem vařečky do nich opatrně vytvoříme podélnou dutinu, kterou vytřeme důkladně hořčicí. Do takto připravené dutiny zasuneme tyčinku tvarůžků a dáme zapéct do p ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vejce zdobená ochuceným máslem: Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. ... ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krupicové noky po římsku: Do vařícího mléka přidáme postupně za stálého míchání krupici a vaříme do zhoustnutí. Hustou kaši odstavíme a za občasného zamíchání necháme trochu vychladnout. Potom přidáme rozšlehané žloutky, máslo ... …více»
|
![]() |
15. 03. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kvaska: Čínské zelí rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme, poškozené části vykrojíme, listy rozřízneme podélně a pak příčně cca na 1 cm proužky, do nádoby vložíme listy černého rybízu, vinný list, 4 kuli ... …více»
|