![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 11. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečený lilek s rajčaty: Lilek oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná. Na pánvi rozpálíme olej, opečeme na něm osolené plátky lilku po obou stranách a přendáme je na talíř. Dále na pekáči usmažíme nakrájenou cibuli a ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené kedlubny se sýrem: Oloupané kedlubny uvaříme ve slané vodě do měkka, rozkrájíme na plátky a dáme do vymazaného pekáčku do trouby zapéci. Asi po 5 minutách pečení zalijeme kedlubny rozšlehanými vejci, poklademe plátky sý ... …více»
|
![]() |
29. 11. 2009 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječná omeleta s houskovým knedlíkem: Plátky knedlíku rozkrájíme na kostky. Na rozpáleném oleji na pánvi opražíme za občasného promíchání dokřupava. Mezitím v hrníčku rozmícháme vejce se solí. Podle nálady můžeme přikořenit oblíbeným koře ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sójové maso na cibulce: Sójové maso ovaříme ve vodě s hovězím bujónem. Poté je orestujeme na pánvi, kde jsme předtím orestovali cibulku, přidáme červenou papriku na barvu a zalejeme vývarem z bujónu. Dle chuti můžeme přidat ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karotka se smetanou: Očištěnou, oškrabanou a omytou mrkev nakrájíme na nudličky. Do kastrolu dáme rozpustit máslo, vložíme na něj nakrájenou mrkev, osolíme, a dusíme pod pokličkou doměkka. V malém hrnku rozšleháme smetanu ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2009 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto z lišek a vína: Olej a polovinu másla rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a očištěné houby a vše necháme zesklovatět. Pak přidáme propláchnutou rýži a mícháme tak dlouho, až se zrnka obalí tukem. Rýži pak ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celerové řízky se sýrem: Oloupaný a omytý celer uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vychladlý nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné, osolíme, opepříme. Mezi dva plátky celeru vložíme plátek sýra. Spíchneme párátkem. Obalíme v ... …více»
|
![]() |
27. 11. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Míchaná zelenina v sójové omáčce: Na pánvi s olejem osmahneme nakrájený česnek dozlatova. Pak zvýšíme teplotu a přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na kousky. Směs krátce osmahneme a přelijeme třemi omáčkami a vývarem. Vše ... …více»
|
![]() |
27. 11. 2009 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klasické smažené škubánky: Oloupané a osolené brambory uvaříme, slijeme, přidáme cca 3 lžíce mouky a necháme pod pokličkou - pouze zakryté spařit. Poté rozšťoucháme, popř. dosolíme a tvarujeme škubánky, které na pánvi s trochou ... …více»
|
![]() |
26. 11. 2009 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory pečené ala Italia: Brambory umejeme, neloupeme, pokrájíme na kousky a klademe na olivovým olejem pokapaný plech, pekáč a prokládáme vrstvy zelím, cibulí a provoníme bylinkami a jemně posolíme. Můžeme přidat na ovonění a ... …více»
|