300 g lišek
| 250 g rýže
| 160 g cibule
| 25 g str. parmazánu
| česnek
| 3 dl bílého vína
| 1,2 l vývaru
| 80 g másla
| 40 ml oleje
| sůl a pepř
| petrželka
Postup přípravy receptu Rizoto z lišek a vína:
Olej a polovinu másla rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a očištěné houby a vše necháme zesklovatět. Pak přidáme propláchnutou rýži a mícháme tak dlouho, až se zrnka obalí tukem. Rýži pak podlejeme vínem a za stálého míchání necháme vyrestovat, pak přidáme vařící zeleninový vývar a opět zvolna necháme odpařit, dokud se nevstřebá do rýže. Rýže zůstává pevná.
Do hotového rizota vmícháme zbylé máslo, sekanou petrželku a na hoblinky nastrouhaný parmezán. Dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Rizoto z lišek a vína:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!