![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 02. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapečené palačinky se špenátem: Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do vymazaného pekáčku, položíme na ně plátky Hermelínu a zapečeme.
Podáváme se zelen ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové lasagne s brokolicí a špenátem: Brokolici uvaříme do poloměkka a nadrobno rozsekáme, košťály můžeme rozmixovat. Vývar necháme zchladnout. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou rozředíme chladným vývarem a smetanou a uvaříme bešamelo ... …více»
|
![]() |
14. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brynzové knedlíčky: Na vál vysypeme mouku, přimícháme brynzu, vejce, sůl, mléko a vypracujeme středně tuhé, nelepivé těsto. Z těsta utvoříme malé kulaté knedlíčky. Vložíme je do vroucí vody a vaříme doměkka asi 5 minut. ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky plněné špenátovým sýrem : Skrojíme vršky paprik a odstraníme jádřince, špenát omyjeme a natrháme. Česnek i cibuli nakrájíme na kousky a na oleji je osmahneme. Špenát spaříme horkou vodou a necháme okapat.Vločky přelijeme pivem ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivní halušky se sýrem a pórkem : Z mouky, vajec, piva a soli připravíme husté těsto. Nakrájíme pórek na kolečka a troubu předehřejeme asi na 150 st. Pórek podusíme na másle, osolíme, opepříme. Část těsta nastrouháme na struhadle do v ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Houbové lívance : Sušené houby uvaříme ve vývaru s bobkovým listem a pepřem doměkka, scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Z piva, oleje, vejce, mouky, soli a kypřícího prášku připravíme řídké těsto jako na lív ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová směs na pivě : Nahrubo nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené lilky( ty musíme 30 minut nechat prosolené odležet) a ostatní zeleninu kromě rajčat. Osolíme a přidáme koření, podl ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zdivočelý květák: Květák povaříme asi 10 minut ve slané vodě. Mezitím vyškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na ní necháme zesklovatět cibuli. Přidáme květák, trochu ho rozmačkáme vidličkou a osmahneme. ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klausův biftek: Brambory a česnek jemně nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme. Mažeme na topinky a ozdobíme zeleninou (rajče, paprika, okurka).
... ... ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí samožitný chléb: Do misky dáme trochu vlažné vody, cukr, droždí, poprášíme moukou a necháme 10 minut vykynout. Mouku promícháme s kmínem, solí, přidáme vykynutý kvásek, vodu s octem a vypracujeme těsto, které se nelep ... …více»
|