![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 02. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ztracená vejce na zelenině: Do hrnce dáme vodu, sůl, ocet, a když začne vřít, postupně vkládáme rozklepnutá vejce a vaříme 7 minut. Potom opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou. Do vymaštěného pekáče dáme zeleninu, ... ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slunečnicový chléb z pekárny: Ingredience vložit do pekárny v uvedeném pořadí tak, aby se kvasnice nedotýkaly tekuté části. Zapnout program KLASIK (ETA). Nastavuji velikost 2 a barvu střední, protože takto vypečená kůrčička mi nej ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ořechový chléb z pekárny: Do pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme mouku smíchanou s droždím, cukrem, solí a ořechy. Nastavíme základní program na chléb.
Chléb je výborný jen tak nebo s medem, marmeládou či nutellou. ... ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječné fondue: 1 vejce ušleháme v kastrolu se 2 žloutky, 1 zarovnanou lžící škrobu, 50 g cukru, 250 ml bílého vína, kůrou z 1/2 citronu a 1 lžící citronové šťávy. Kastrol vložíme do vodní lázně nebo na varnou desku ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mohučské fondue: 500 g zralých syrečků nakrájíme na tenké plátky. 250 ml ryzlinku vlijeme do fonduové nádoby a uvedeme do varu, přidáme sýr a rozpuštíme jej na mírném ohni za stálého míchaní, až vznikne hladká omáčka. ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Valentýnské fondue: Smíchejte nakrájený sýr s moukou, pepřem a muškátovým oříškem. V pánvičce zahřejte víno na středním plameni těsně pod bod varu, oheň zmírněte a přidávejte postupně za stálého míchání sýrovou směs, dok ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Petrohradské fondue: Ušleháme 3 žloutky, 125 ml šlehačky a 125 ml bílého vína a směs ve fonduovém kotlíku uvedeme na plotýnce do varu. 500 g ementálu nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme, postupně přidává ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fondue piri: 1 cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, 200 g oloupaných rajčat rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nadrobno nakrájíme, 1/4 zelené papriky zbavíme semen, odstraníme bílé vnitřní přepážky, omyjeme a ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Goudové fondue: 400 g čerstvé goudy a 150 g starší goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml bílého vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpuštíme h ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opilé fondue: 500 g chesteru nastrouháme nahrubo. 250 ml světlého piva uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikn ... …více»
|