![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
13. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatové fondue: 200 g ementálu a 200 g greyerského sýra nakrájíme na drobné kostičky. 1 stroužek česneku oloupeme, rozpůlíme a vytřeme fonudovou nádobu, nalijeme do ní 250 ml bílého vína a uvedeme do varu na plotýnce ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinkové fondue: 300 g ementálu nakrájíme na drobné kostičky nebo hrubě nastrouháme. 4 trojúhelníčky smetanového taveného sýra nakrájíme na kostky. 250 ml světlého piva uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Brokolicové brambory: Brokolici uvaříme doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky asi 1x1 cm a uvaříme se solí a kmínem.Papriku a rajčata nakrájíme na kostičky. Všechno smícháme a dáme do vymazaného pekáčku. Ve vět ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagety s česnekovou omáčkou: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Do ní po částech vmícháme smetanu a krátce povaříme. Ochutíme solí, utřeným česnekem a vmícháme petrželku. Okapané špagety rozložíme do vymazané a vysypané za ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák s pikantní omáčkou: Květáky vložíme na 1/4 hodiny do studené vody se solí, potom je rozkrojíme na půlky, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupáme a pokrájíme, cibuli a česn ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbové rizoto s rajčaty a paprikou: Přebranou, propláchnutou rýži necháme okapat, zalijeme vodou, přidáme 30 g sádla, osolíme a dusíme doměkka pod pokličkou.
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme omyté a pokrájené houby, ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny s kukuřicí a hráškem: Při přípravě lze využít i zbylé uvařené těstoviny jakéhokoliv druhu (mušličky, vřetena, kolínka, vrtulky). Uvařené těstoviny promícháme s podušenou mraženou kukuřicí a hráškem, vmícháme osmaženou cibu ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny se sýrem: Mouku, vejce, strouhaný muškátový oříšek, 1,5 lžičky soli a vodu dáme do mísy, dobře vypracujeme, dokud se v těstu nezačnou vytvářet bublinky. Sýr postrouháme, cibuli pokrájíme na kolečka a na másle o ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jáhelné rizoto s houbani a tymiánem: 1. Jáhly důkladně propláchněte a nechte okapat na cedníku. Do konvice dejte hřát 600 až 700 ml vody (jsou to asi dva hrnky; žádoucí je poměr jeden díl jáhel na dva díly vody).
2. Na oleji o ... . ... …více»
|
![]() |
13. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampióny po italsku : Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme dopoloměkka. Potom přecedíme, necháme okapat, dáme na rozpálený olej, přidáme utřený česnek solí, pepř, oloupaná a nakrájená rajčata ... …více»
|