![]() |
27. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory se sýrovou omáčkou: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a urovnáme do máslem vymazané zapékací misky a pečeme. Nastrouhaný sýr smícháme s olejem a smetanou, nahřejeme, ochutíme pepřem a přisolíme. Směsí polijeme brambor ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené brambory se smetanou: Česnek oloupeme, rozpůlíme a vytřeme jím vnitřek ploché zapékací mísy. Zároveň ji vymažeme máslem. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Pl ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Podlesníky: Z uvařených nastrouhaných brambor, vejce, soli, kyšky a mouky uděláme řídké těsto. Plech vyložíme zelnými nebo kapustovými listy, na ně nalijeme těsto, vrstva by měla být asi 2 cm silná. Upečeme ve st ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Anglické brambory: Brambory ve slupce omyjeme, posolíme, napíchneme na kovové špejle jako špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu při teplotě 250 °C. Hotové brambory můžeme omastit máslem a dochutit česnekem.
... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory zapečené s rajčaty a špenátem: Špenát necháme rozmrazit v cedníku. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Opékáme je 4-5 minut v horkém oleji. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Stroužek česneku oloupáme a pr ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové ražniči: Vše nakrájíme na plátky s trídavě napichujeme na špejli. Osolíme a zabalíme do vymazaného alobalu. Pečeme v troubě. ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dukátky z bramborového těsta: Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přisypeme k nim hladkou mouku i krupici, rozklepneme jedno vejce a osolíme. Rychle zpracujeme na kompaktní nelepivé těsto.
Těsto rozválíme ... …více»
|
![]() |
26. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborovo-zelný koláč: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Pak nastrouháme a promícháme s kyselým zelím. Přidáme mouku, vajíčko. Osolíme. Vypracujeme těsto. Pekáč vymastíme, naplníme směsí a dáme zapéci.
... …více»
|
![]() |
25. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Halušky s brynzou (a slaninou): Z nastrouhaných brambor, vejce, soli a mouky vypracujeme tužší těsto. Těsto protlačíme skrz síto na halušky (nožem z desky nebo pomocí 2 lžic) do vroucí osolené vody a vaříme cca 2 minuty a scedíme.
... …více»
|
![]() |
25. 08. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krkonošský bramborový toč: Oloupané syrové brambory nastrouháme, přebytečnou vodu vymačkáme. Nastrouhanou směs poté přelijeme horkým mlékem.
Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Škvarky jemně nasekáme.
Do brambor spa ... …více»
|