Vložil: | Ivuna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborové šišky s houbami:
800 g brambor, typu C
| sůl
| 2 vejce
| 150 g polohrubé mouky
| strouhaný muškátový oříšek
| čerstvě mletý pepř
| 700 g žampionů
| 1 cibuli
| 1 stroužek česneku
| 4 lžíce přepuštěného másla
| 1 citron na šťávu
| 125 g smetany
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Bramborové šišky s houbami:
Brambory omyjeme a zakryté v osolené vodě vaříme asi 30 minut. Pak je oloupeme, ještě horké prolisujeme a necháme vychladnout. Přidáme vejce a mouku, vypracujeme hladké těsto a okořeníme solí, pepřem a muškátem. Pomoučenýma rukama vytvarujeme z těsta na prst silné a na palec dlouhé šišky. Šišky vložíme do osolené vroucí vody a zmírníme teplotu. Po 2 minutách šišky vyndáme, ponoříme do studené vody a necháme na sítu dobře okapat. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, jemně nasekáme a v rendlíku ve 2 lžících horkého přepuštěného másla necháme zesklovatět. Přidáme houby, opečeme je, vmícháme citronovou šťávu a smetanu a okořeníme solí a pepřem. Šišky opečeme na zbylém přepuštěném másle dozlatova a rozdělíme s houbami na talíře. Podáváme posypané petrželkou.
Fotky receptu Bramborové šišky s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!