Použité suroviny receptu Komínky plněné houbovým ragú:
2 šalotky
| 400 g míchaných hub
| 40 g másla
| 400 ml zeleninového vývaru
| škrobová moučka
| 1 lžice hořčice
| sůl
| pepř
| 150 g zakysané smetany
| 4 předpečené komínky z listového těsta
| estragon
Postup přípravy receptu Komínky plněné houbovým ragú:
Oloupané šalotky nakrájíme na malé kostičky a očistěné houby na menší kousky. Šalotky necháme zesklovatět na másle, přidáme houby a všechno dusíme, dokud se neodpaří všechna voda.
Přilijeme vývar a ragú uvedeme do varu. Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a lžíci hořčice, vzniklou směsí ragú zahustíme a vše dochutíme solí a pepřem. Přidáme zakysanou smetanu a vše krátce povaříme na mírném plameni.
Komínky z listového těsta vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupních dokřupava. Estragon omyjeme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme je nadrobno. Část vmícháme do ragú.
Upečené komínky naplníme houbovou směsí a zdobíme zbylým estragonem.
Fotky receptu Komínky plněné houbovým ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!