Použité suroviny receptu Křupavé houby se studenou koprovou omáčku:
500 g hub
| 200 g strouhanky
| 60 g čedaru
| 2 lžička mleté papriky
| 3 žloutky
| Na omáčku
| 6 rajčata
| 150 g krémového smetanového sýru
| 150 g přírodního jogurtu
| 2 svazky nasekaného kopru
| 2 stroužky česneku
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Křupavé houby se studenou koprovou omáčku:
Houby očistíme a zbavíme je příliš dlouhých nohou. Strouhanku smícháme s mletou paprikou a strouhaným sýrem. Žloutky vyšleháme do pěny. Houby pečlivě obalíme nejprve ve žloutku a pak ve strouhance.
Obalené houby dáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě při 190 stupních asi 15 minut dozlatova.
Rajčaata spaříme vroucí vodou, zbavíme slupek a semen. Dužinu nasekáme na kostičky. Smetanový sýr promícháme s jogurtem a koprem, česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme do omáčky. Tu pak dochutíme solí, pepřem a na závěr vmícháme rajčata. Podáváme k pečeným houbám.
Dobrou chuť
Fotky receptu Křupavé houby se studenou koprovou omáčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!