Použité suroviny receptu Smažené houby v pivním těstíčku:
500 g hub
| 2 stroužky česneku
| šťáva z citronu
| 2 vejce
| 200 ml světlého piva
| 100 g mouky
| 2 lžice rozpuštěného másla
| 300 g jogurtu
| 200 g zakysané smetany
| 2-3 lžice nasekaných sezonních bylinek
| sůl
| pepř
| olej
Postup přípravy receptu Smažené houby v pivním těstíčku:
Houby očistíme a rozpůlíme, česnek oloupeme. Jeden stroužek prolisujeme do citronové šťávy a přidáme pepř. Houby ve směsi marinujeme.
Mezitím oddělíme žloutky a smícháme je s pivem. Bílky osolíme a ušleháme sníh, který smícháme s moukou a rozpuštěným máslem.
Rozehřejeme olej, houby lehce poprášíme moukou, namočíme do pivního těstíčka a vložíme do oleje. Smažíme asi 3 minuty.
Jogurt smícháme se zakysanou smetanou nasekanými bylinkami a zbylým česnekem. Vše dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku podáváme ke smaženým houbám.