![]() |
12. 05. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Andaluský kotlík: Slaninu nakrájíme na kostičky. Omyté a očištěné fazolky nakrájíme na kousky. Tykvové kostičky necháme okapat na sítě. Z omytých rajčat vykrojíme stopku a nakrájíme je na kostičky. Oloupanou cibuli a ... …více»
|
![]() |
11. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka v cibuli: Cibule vaříme asi 10 minut ve slané vodě, pak je necháme okapat a rozpůlíme je. Střed cibule vyjmeme a nakrájíme. Čočku rozmixujeme s 2 lžícemi oleje, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme ... ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrách se smaženou cibulkou a topinkami: Hrách namočíme na několik hodin (4 a více) do studené vody a poté uvaříme do hodně měkka (až se skoro začíná rozvařovat) - na troše másla osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova - smícháme s uvařeným hr ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zeleninová čočka: Čočku uvaříme, vodu slijeme. Brambory, mrkev, cibuli, česnek nakrájíme na kostičky, rajčata na plátky (lze použít i konzervovaná). Na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme brambory, mrkev a nakonec ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka s cibulí a rajčaty: Propláchnutou čočku 2 hod. máčíme, pak ve stejné vodě uvaříme s bobkovým listem do měkka. Scedíme. Cibuli a rajčata nakrájet na plátky, česnek rozsekat na jemno. Cibuli a česnek osmahneme ne oleji, př ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka se zelím: Předem namočenou čočku uvaříme. Kysané zelí podusíme na cibuli, osolit, okmínovat. Po uvaření zelí do něj přidáme čočku, osolíme, okořeníme, přikyselíme, dochutíme. Lidé nevegetariánští mohou přidat p ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tapas - bílé fazole s pikantí omáčkou: Namočit fazole do studené vody alespoň na 12 hodin. Slít a dát do hrnce se 2 litry studené vody. Přivéct do varu, snížit teplotu a pomalu vařit do té doby, až jsou fazole měkké. Slít fazole a podávat ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočkové lívanečky: Čočku namočíme na několik hodin do studené vody. Na másle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli. Zalijeme zeleninový vývarem, přidáme kari koření a čočku, vše povaříme dokud není čočka měkká. Měkkou č ... …více»
|
![]() |
9. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole na kari způsob: Fazole propláchneme a necháme ve studené vodě několik hodin namočené. Ve stejné vodě je pak uvaříme doměkka. Na rozpáleném oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek. Zaprášíme kari k ... …více»
|
![]() |
8. 05. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Čočka na kečupu: Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou,
vsypeme do tlakového hrnce s vařící vodou, hrnec
uzavřeme a čočku vaříme asi 15 minut.
Měkkou čočku scedíme. Drobně krájenou cibuli zpěníme
na oleji, ... …více»
|