![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové placky: Předem namočené a uvařené fazole propasírujeme přes síto nebo semeleme. Přidáme na másle osmaženou cibuli se slaninou, vejce, trochu strouhanky, sůl, pepř a utřený česnek. Promícháme a ze směsi formuj ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Placky plněné čočkou: Vypracujte těsto z polohrubé mouky, soli a vody. Zabalte do folie a nechte rozležet.
Uvařte hodně doměkka čočku, osolte ji, přidejte špetku chilli a lžičku kořenicí směsi meat másala a promíchejte. Z ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Žluté cizrnové placičky: Nejdříve rozmixujeme cizrnu bez nálevu a dáme ji do mísy. Přidáme k ní jemně nakrájenou bílou cibuli, vejce, mletou kurkumu, prolisovaný česnek a majoránku. Směs dobře promícháme a osolíme. Zdá-li se ... …více»
|
![]() |
6. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole v rajčatové omáčce: Suché fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Vaříme je doměkka ve vodě, v níž byly namočeny. Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, přidáme do ní strouhanou cibuli, chvíli ... …více»
|
![]() |
6. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrách se škvarky: Suchý hrách přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. V této vodě pak vaříme hrách doměkka, ale dáme pozor, aby se nerozvařil. Solíme před dovařením. Pak hrách přecedíme, dáme na mí ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrachová kaše s vejcem: Hrách pečlivě přebereme, opereme a necháme ho nejlépe přes noc namočený v dostatečném množství studené vody. Druhý den vodu slijeme a hrách necháme na sítku alespoň dvacet minut okapat. Cibuli oloupem ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Perkelt z fazolových lusků: Fazolové lusky předvaříme v osolené vodě, cibuli nadrobno nakrájíme, orestujeme na oleji, přidáme papriku a koření. Potom promícháme a přilijeme fazole i s vodou, ve které se vařily. Vaříme tak dlouh ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Paprikové fazole se smetanou: Fazole namočíme do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme papriku, mouku a smažíme asi 2 minuty. Pak zalijeme trochou vody, necháme 15 mi ... …více»
|
![]() |
4. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočka s bramborem a kysanou smetanou: Předvařenou čočku s utřeným česnekem a bobkovým listem uvaříme doměkka.
Přidáme uvařené, na kostičky pokrájené brambory a osolíme. Na oleji uděláme z cibule a mouky jíšku, přidáme smetanu, nalijeme k ... …více»
|
![]() |
3. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bleskové fazole po indicku: Na oleji zpěníme trochu nasekané cibule, přidáme drcená rajčata a konzervované fazole, povaříme, přídáme koření.
Podáváme s rýží.
... ... …více»
|