![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 05. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cizrna ve smetanové omáčce: Cizrnu namočíme přes noc, druhý den vodu slijeme a cizrnu dáme do tlakového hrnce. Zalijeme čerstvou vodou tak, aby sahala ještě 3 cm nad cizrnu. Přidáme lžičku majoránky, sůl nepřidáme. Dáme vařit a ... …více»
|
![]() |
30. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bulharské fazole: Proprané fazole nechám namočit přes noc, druhý den propláchnu a dám vařit. Přidám jednu nakrájenou cibulku, asi 3 lžíce pálivého kečupu, Vegetu, čubricu, malinko opepřím. Fazole vaříme do měkka ... ... …více»
|
![]() |
30. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cizrnové placky: Cizrnu namočíme přes noc. Druhý den povaříme do měkka cca 20 minut a potom rozmixujeme spolu s cibulí, česnekem, petrželkou a ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Těsto spojíme vejcem a utvoříme .. ... …více»
|
![]() |
28. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dvojí fazole s bramborami na smetaně: Oba druhy fazolí si den předem namočíme do vody. Další den je slijeme, propláchneme, zalijeme novou vodou a v tlakovém hrnci uvaříme doměkka.
Mezitím si v hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme syrov ... …více»
|
![]() |
28. 04. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pirátské fazole: Den předem namočené fazole uvaříme s Masoxem. Na tuku zpěníme cibuli, česnek, 2 papriky nakrájené na kostičky, 1 rajče, uzenina. Necháme podusit. Přidáme kečup, pepř, fazole. Zatřeme moukou. Dochutí ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svarba: Hrách namočíme přes noc. Přidáme několik lístků libečku, uvaříme doměkka. Dáme vařit kroupy. Při vaření přidáme trochu oleje. Osolíme. Spojíme hrách a kroupy. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Horký kotlík: Čočku namočíme na několik hodin. Uvaříme ve stejné vodě spolu s houbami a bobkovými listy. Ve větším hrnci rozvaříme kostičky slaniny a kořenové zeleniny, kysané zelí, opepříme a mírně osmahneme. Zali ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Humus: 1) Římský hrách přebrat a přes noc namočit.
2) Vodu, ve které jsme namáčeli hrách vylít a hrách vařit s Kombu v čerstvé vodě 1 1/2 hodiny v tlakovém hrnci.
3) Vzít z plamene, nechat uniknou ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušený hrášek s bramborem: Uvařte brambory a pokrájejte je na plátky. Na středním ohni zahřejte lžíci olivového oleje a nechte zesklovatět kolečka cibule. Přidejte hrášek, vývar a snítku rozmarýnu a pět minut vařte. Vsypte bram ... …více»
|
![]() |
25. 04. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kroupová pochoutka: Na kapce olivového oleje zesklovatíme cibulku, přidáme fazole bez nálevu, rajčata naopak i se šťávou (přidala jsem i pár sušených rajčat), no a pak už jen kroupy, sůl, kari koření a česnek pokrájený n ... …více»
|