![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
28. 08. 2009 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolky na protlaku se sýrem: Do teplého oleje přidáme na plátky nakrájený česnek, několikrát zamícháme a přidáme překrájené zcezené konzervované fazolky. Podlijeme 2 lžícemi nálevu, přidáme rajčatový protlak a krátce podusíme. Na ... …více»
|
![]() |
21. 08. 2009 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené fazolky na smetaně s máslem: Fazolky uvaříme ve slané vodě dopoloměkka, potom si vodu slijeme, ale nevylijeme ji, protože část jí budeme potřebovat.
Na rozehřáté máslo si vysypeme mouku, cibulku a asi minutku obděláme. Přidáme p ... …více»
|
![]() |
21. 08. 2009 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazole ve smetanové omáčce podávané v chlebu: 24 hodin předem namočíme fazole do vody. Necháme vařit fazole, jemně krájené brambory a konzervované fazolky. Přilijeme smetanu a zahustíme jížkou z másla a hladké mouky. Přidáme kopr, ocet, sůl, pepř ... …více»
|
![]() |
18. 08. 2009 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Smažené čočkové krokety : Čočku uvaříme v zeleninovém vývaru obvyklým způsobem doměkka, scedíme a rozmixujeme, případně umeleme v masovém mlýnku. Pak společně s rajčatovým protlakem, oříšky a vajíčkem z čočky vytvoříme těsto, ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2009 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole s cibulí: Na másle osmažíme cibulku, přidáme fazole a chvíli povaříme. Přidáme nakrájený česnek a koření. Podáváme s chlebem. ... ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2009 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Směs pohanky s cizrnou: V 1 l vody vaříme cizrnu asi 20 minut a na posledních 5 minut přidáme propláchnutou pohanku.
Na másle zpěníme cibuli a česnek a slaninu, pak přidáme červenou papriku. Nakonec přidáme uvařenou pohank ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrách na husto: Hrách propláchneme a vložíme do hrnce s vodou, dáme vařit a hned okořeníme. Jakmile je hrách měkký a vaří se, tak už máme udělanou zásmašku - olej + hladká mouka. A pomalu vléváme. Provaříme 5 minut ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2009 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sójové maso v zelenině: Sójové maso uvaříme v masoxu. Pak scedíme a masox necháme na dušení zeleniny. Mezitím nakrájíme cibuli, opečeme na pánvi, pak přisypeme na jemno nakrájené zelí, mrkev a pórek, trošku podlijeme masoxem ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2009 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole ve smetanové omáčce: Den předem namočíme fazole do vody. Poté dáme fazole do vody vařit, uvaříme brambory a dáme vařit konzervované fazolky. Přilijeme smetanu a zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Přidáme kopr, ocet, ... …více»
|
![]() |
7. 08. 2009 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Cizrna se špenátem: Cizrnu v konzervě slijeme, necháme okapat a nasypeme na pánev. Prohřejeme, přidáme omytý, osušený a natrhaný špenát, koření(směs Mexiko, gril. zelenina apod.), osolíme, zalijeme smetanou a lehce prova ... …více»
|