Použité suroviny receptu Fazole na kyselo se smetanou:
2 bobkové listy
| 250 g suchých fazolí
| tymián
| 2 lžíce oleje
| 2 stroužky česneku
| 1 cibule
| mletá paprika
| 125 ml zakysané smetany
| 30 g mouky
| sůl
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Fazole na kyselo se smetanou:
Fazole namočíme přes noc do studené osolené vody a druhý den ve stejné vodě společně s bobkovým listem a tymiánem uvaříme do měkka a scedíme. Ve 100 ml fazolového vývaru dobře rozmícháme mouku a za stálého míchání ji nalijeme do fazolí, poprášíme mletou červenou paprikou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce povaříme. Po odstavení přidáme olej a vmícháme zakysanou smetanu. Posypeme petrželovou natí a podáváme.