![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Růžičková kapusta zapečená s parmezánem: Růžičkovou kapustu vaříme krátce na páře s malým množstvím vody (zhruba tak 10-15 minut). Pak ji osolíme a opepříme, naplníme do malé, máslem vymazané formy, posypeme parmezánem a krátce zapečeme. ... ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečené pórky na grilu: Pórky rozkrojíme podélně na poloviny, dbáme na to, aby nám při krájení neujel nůž, jinak by se nám pórky podříznuté od kořene rozpadly. Potřeme každý pórek trochou oleje. Grilujeme 6-7 minut, mezitím ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórkové závitky s anglickou slaninou: Pórky omyjeme a odkrojíme jejich dolní silnou část. V zapékací misce rozpustíme máslo a pórky v něm 15 minut opékáme dozlatova. Přidáme cukr, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, aby z poloviny byly po ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lehké zelné palačinky: Zelí podusíme doměkka a necháme vychládnout. V mléce rozšleháme žloutky, cukr, sůl, mouku a zpracujeme. Pak přidáme sodovku, sníh z bílků a nakonec zelí. Smažíme na oleji nebo sádle, můžeme je sypat ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelenina v páře: 1. V ohnivzdorné, nejlépe keramické misce, která se pohodlně vejde na pařák, promíchejte mrkev a pastinák (nebo tuřín či petržel). Zeleninu zakápněte sherry a sójovou omáčkou.
2. V hrnci uveďte do v ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cukeťák z cukety: Suroviny všechny smícháme. Poté vymažeme pekáč a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do pekáče a dáme do předehřáté trouby a pečeme na 150°C.
Můžeme jíst za tepla, za studena, s bramborem či jen se ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem: 1. Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.
2. Vydlabaná ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou: 1. V mělké nádobě vhodné do mikrovlnky promíchejte pórek s půlkou másla a vařte na vysoký výkon pět minut, dokud nezačne měknout. Vmíchejte kapustu, houby a zakysanou smetanu. Navrch naskládejte bramb ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený květák s parmazánem: Květák očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Okořeníme mletým muškátovým květem, poklademe vločkami másla. Posypeme parmezánem a podáváme. Květák odvodňuje, předchází onemocněním tlustého střeva ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Moje kedlubnové zelí: Oloupané a nahrubo nastrouhané kedlubny podlejeme 4 dcl vody, přidáme, sůl, kmín a dáme vařit. Během vaření vody doléváme. Mezitím si připravíme jíšku. Špek nakrájíme na kostičky, cibuli také ... ... …více»
|