Postup přípravy receptu Pórkové závitky s anglickou slaninou:
Pórky omyjeme a odkrojíme jejich dolní silnou část. V zapékací misce rozpustíme máslo a pórky v něm 15 minut opékáme dozlatova. Přidáme cukr, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, aby z poloviny byly potopené. Přiklopíme a necháme 20 minut vařit. Potom sejmeme pokličku a dál vaříme dokud se téměř všechna šťáva neodpaří. Mezitím na pánvi opečeme anglickou slaninu. Plátky slaniny pokryjeme osušené pásky pórku a srolujeme je a zajistíme párátky.Poskládáme do zapékací misky a zasypeme strouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme. Podáváme se žampiony na pánvi: Žampiony, olej a cibulka orestujeme, přidáme ředkvičky, rajčata a ochutíme směsí dijónské hořčice, olivového oleje, soli a pepře.