![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tamango maki - japonská rolovaná omeleta se špenátem: Příprava špenátové náplně
Do většího hrnce dáme vařit dostatečné množství vody. Čerstvý špenát důkladně propláchneme vodou, odstraníme povadlé listy a odštípneme stonky. Zmrazený špenát necháme částe ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omeleta s květákovou náplní: Příprava náplně:
Květák uvaříme do měkka ve slané vodě a posekáme nadrobno. Osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme květák a ochutíme pepřem.
Příprava těsta a omelety:
V míse šleháme smetanu se ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová paella s plackami z polenty: Najemno nakrájejte cibuli, rajčata a papriku a jemně je osmahněte na olivovém oleji. Očistěte ostatní zeleninu a nakrájejte ji na velké kousky. Přidejte ji na pánev k cibuli a ochuťte šafránem a bazal ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubno mrkvové lívanečky: Kedlubnu nastrouháme nahrubo, mrkev a křen najemno, přidáme žloutky, mouku, osolíme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Pečeme mírně na oleji v lívanečníku (můžeme i na pánci) z obou ... ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lahůdková tykev: Tykev, nejlépe mladou, rozčtvrtíme, oloupeme a očistíme. Na větším struhadle ji nastrouháme na proužky, dame do mísy a prosolíme, aby pustila vodu. V kastrole rozehřejeme lžíci sádla nebo Ramy Culine ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Palačinky plněné špenátem: Z mléka, vajec, žloutku a mouky připravíme těstíčko a trochu je osolíme. Na oleji děláme tenké palačinky. Mražený listový špenát vložíme na rozkrájenou opečenou cibuli, přidáme sůl, mletý pepř, česnek ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemná zelenina s rozmarýnem: Květák rozebereme na malé růžičky. Mrkev očistíme a nakrájíme vroubkovým nožem na kolečka. Do hrnce se sítkem, který je určený na vaření v páře, dáme zeleninu a uvaříme. Zelenina by neměla být rozvaře ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tykev smažená s jogurtovou omáčkou: Oloupanou tykev nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, posolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém oleji. Jogurty rozšleháme a vmícháme do nich bílý pepř, hořčici a petrželku. Osmažené tykve poléváme s ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílý chřest s bylinkovou remuládou: Čerstvý chřest očistíme pomocí škrabky na brambory a necháme spařit ve vařící vodě. Čerstvý chřest můžeme nahradit i konzervovaným, je stejně chutný a nemusí se spařovat. Yofresh Tatarskou omáčku rozm ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilkové závitky s majonézou: Lilek omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Dužinu podélně nakrajíme na plátky posolíme a necháme odležet. Opečeme je na oleji asi 2-3 min. na každé straně. Opečené lilky dáme na papírové ubrousky, abyc ... …více»
|