Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Cuketa v sýrovém těstíčku: Cukety nakrájíme na kolečka asi 1 cm tlustá, každé posolíme z obou stran a necháme v misce asi hodinu. Vejce rozmícháme s moukou a strouhaným sýrem a osolíme (pozor, některý sýr je dost slaný). Z cuke ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Celer po francouzsku se sýrem: Plátky celeru uvařte s trochou mléka. Posypte sýrem. Ve vodní lázni rozšlehejte kousek másla, přidejte smetanu, trochu odvaru z celeru a žloutky, sůl a pepř. Ochuťte citr. šťávou. Omáčku nalijte na ce ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapékaný celer se sýrem: Plátky celeru osmažte na rozpáleném máslem. Podlijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte sekanou šunku. Duste asi 15 min. Zapékací mísu vymažte másle, vlože do ní celer a zasypejete sýrem. Celer se s ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pastináková kaše: Pastinák a ostatní zeleninu nakrájejte na malé kousky. Vše poduste s malým množstvím vody. Zasypte moukou a dovařte s vývarem, osolte a zavaře malým množstvím rýže. ... ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Smažené pastiňákové noky: Pastiňák nakrájejte na kousky a uduste. Pak je prolisujte, osolte, opepřete, přidejte vejce a zahustěte strouhankou. Lžičkou nabírejte pastiňákové nočky, obalte je ve strouhance a usmažte na tuku. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Smažená petrželová nať: Opranou petrželovou nať osolíme a obalíme v trojobalu a smažíme do zlatova. ... ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Osvěžující rizoto: K uvařené celozrnné rýži přidáme nadrobno nakrájené žampiony, jemně podušená rajčata, nadrobno nasekanou jarní cibulku, petrželku a sezamový olej. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem a ihned pod ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Kaše z vodnice: Vodnici nakrájíme na malé kousky a dusíme ji na másle s pepřem, solí, cibulí a mlékem. Když je měkká, tak ji rozmixujeme a přidáme 2 žloutky. ... ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Vodnice na kyselo: Vodnici nakrájejte na malé hranolky, vložte na máslo, ve kterém byl do žluta upražen kousek cukru, přidejte drobně nakrájenou cibuli, sůl a duste do měkka. Přidejte ocet a vodnici na kyselo podávejte ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Špenát narychlo: Pořádně očištěný špenát vařím ve slané vodě tak dlouho, až změkne. Poté jej nechám na sítku odkapat, dám na mísu, poliju rozpáleným tukem a nakonec posypu do zlatova osmaženou houskou. ... ... …více»
|