Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pečený tuřín: Oloupejte tuřín a nakrájejte na plátky. Srovnejte je na vymaštěný plech, posolte, posypte kmínem a tuřín opékejte v troubě. ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Dušený tuřín: Tuřín nakrájejte na malé kousky, osolte a duste ve vývaru. Do kyselé smetany vmíchejte hořčici a směsí zalijte dušený tuřín. Posypte strouhaným sýrem. ... ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zadělávaná ředkvička: Cibuli zpěňte na tuku, přidejte cukr. Pak přidejte na kolečka nakrájené ředkvičky a duste do vysmahnutí. Po zaprášení moukou zapečte, zalijte vřelou vodou nebo vývarem a povařte. Zadělávané ředkvičky ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Francouzská špenátová roláda: Těsto: Z rozmrazeného špenátu slijeme vodu. Pak ho promícháme v misce se žloutky a hrubou moukou. Osolíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Tě ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Dušená tykev se smetanou: Tykve oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme 30 minut odležet, až pustí šťávu. Do hrnce dáme rozpustit máslo, vložíme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme vymačkanou tyk ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pikantní dušená cuketa: Cuketu oloupeme, odstraníme jádra i s měkkou středovou dužinou a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, prolisovaný česnek, kečup, koření, důkla ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Celer smažený v pivním těstíčku: Z mouky, olivového oleje a piva připravíme těstíčko, do kterého vmícháme tuhý sníh z bílku.
Omytý a na kostky nakrájený celer naložíme do olivového oleje rozmíchaného s citrónovou šťávou, solí a pepř ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapékané kedlubny : Oloupané kedlubny povaříme v malém množství osolené vody a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané zapékací misky urovnáme polovinu plátků kedluben, posypeme nadrobno nakrájeným uzeným masem, sýrem, s ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Podzimní zeleninové ragú: Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme,
rajčata spaříme a oloupeme.
Cibuli osmahneme na sucho, přidáme olej, zpěníme a přidáme postupně nakrájenou zeleninu podle její tvrdosti (bez rajčat a cukety). ... …více»
|
![]() |
2. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Cibulky v karamelu se skořicí: Oloupanou cibulku orestujeme na oleji, osolíme, přidáme hnědý cukr a necháme zkaramelizovat.
Poté nalijeme do pánve směs vína, octa a protlaku.
Okořeníme skořicí a cayenským pepřem a dusíme 10 minut ... …více»
|