Vánočka - nejoblíbenější recepty |
Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Špenát po bulharsku: Do horkého tuku s trochou vody vložíme očištěný, umytý a na plátky nakrájený špenát. Dusíme 15 minut. Přidáme mouku a rozmícháme. Sejmeme z ohně, smícháme s vejci a sýrem, položíme na plech či malý pe ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kopřivy s rýží: Nadrobno nakrájenou cibuli podusíme v tuku do změknutí a zahustíme sladkou paprikou. Přidáváme postupně rajčata nakrájená nadrobno, omyté a nakrájené kopřivy, které zalijeme teplou vodou. Při varu vlo ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pastýřský gjuveč: Do studeného tuku s malým množstvím vody a soli vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Přidáme nadrobno nakrájené papriky, podusíme, přidáme rajčata a znovu podusíme. Položíme na plech. Vyrovn ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Rajčata s rýží: Do studeného tuku s malým množstvím vody a špetkou soli vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme ji. Přidáme rýži, lehce osmažíme a rozředíme vodou 1 ku 3. Jakmile voda začne vařit, posolíme ji a ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Plněná rajčata buffalo: Směsí masa, vajec, koření a kukuřice naplňte vydlabaná rajčata s odkrojenými vršky. Posypte sýrem. Plněná rajčata buffalo upečte v troubě. Přelijte omáčkou z povařených a propasírovaných vnitřků rajča ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Anglická řepa: Celé řepy uvařte do měkka. Rozdělte je na půlměsíčky. Položte je na misku jako otevřený květ a zalijte bešamelem. PAnglická řepa se podává teplá. ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečený černý kořen: Kořen uvařte v okyselené vodě a nakrájejte na plátky. Vložte do zapékací mísy vymazané máslem a vysypejte strouhankou. Z mléka, žloutků a másla uvařte ve vodní lázni omáčku, přidejte sýr. Kořen zalijt ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Celer po francouzsku: Plátky celeru uvařte v mléce. Vložte do zapékací mísy, posypte sýrem. Z másla smetany, žloutků uvařte ve vodní lázni omáčku. Přelijte přes celer a dejte zapéci. ... ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Celerové řapíky v pikantní omáčce: Uvařené celerové řapíky narovnejte na plochu mísu. Zalijte je dobře promíchanou pikantní omáčkou z výše uvedených surovin. Dejte vychladit. ... …více»
|
![]() |
3. 12. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Dýňová kaše: Dýni nakrájíme na kostky, zalijeme trochou vody, osolíme a vaříme do změknutí asi 20 minut (záleží na velikosti kousků). Pak slijeme vodu a dýni rozšťoucháme na kaši. Vmícháme kousek másla, případně p ... …více»
|