![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 03. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová směs s klíčky: Zeleninu omyjeme, nakrájíme na kousky a smícháme s výhonky. Zálivku připravíme z oleje, rozetřeného česneku, citronové šťávy a necháme 10 minut odstát v chladničce. Zeleninu přelijeme vychlazenou záli ... …více»
|
![]() |
1. 03. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákové pyré s artyčoky: Očištěný květák rozebereme na růžičky. Dužnatý stonek odstraníme. Do hrnce dáme trochu vody, necháme přejít varem a přidáme růžičky květáku. Stáhneme plamen a přiklopíme. Vaříme v páře dokud růžičky n ... …více»
|
![]() |
27. 02. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřest po francouzsku: Chřest oloupeme a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme cukr a vložíme chřest. Uvaříme ho doměkka. Slijeme vodu, kterou můžeme použít jako základ zeleninové polévky. Při ... …více»
|
![]() |
27. 02. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílý chřest se sýrem: Chřest na páře uvaříme doměkka. V kastrůlku s nepřiléhavým povrchem ohřejeme mléko, přidáme mazací sýr, nakrájenou nivu a smetanu. Za stálého míchámí směs vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáme ... …více»
|
![]() |
27. 02. 2009 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Lilek plněný rýží: Lilky opereme, rozřízneme po délce a dáme na čtvrt hodiny do vody, kterou jsme předtím převařili. Pak je vyjmeme, dáme mezi dvě prkénka odkapat a zatížíme. Na oleji podusíme jemně nakrájenou cibuli, p ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kopřiváček - tak trochu jiný špenát: Na másle zpěníme česnek, cibuli a jemně vmícháme mouku. Pak přidáme kopřivy, mléko a ostatní ingredience kromě vejce, kterým směs nakonec zahustíme. Kopřivovým špenátem lze plnit palačinky, nebo jej s ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené kedlubny se zakysanou smetanou: Kedlubny okrájíme, omyjeme a pak nakrájíme na tenčí nudličky. Vložíme do hrnce a zalijeme 200 ml vody. Vše osolíme a necháme dusit do změknutí. Když kedlubny změknou, přebytečnou vodu slijeme a přidám ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelenina s jogurtovou omáčkou: Brambory uvaříme ve slupce, pak oloupeme a nakrájíme na kostky. Květák uvaříme v osolené vodě, brokolici uvaříme v páře a rozebereme na růžičky. Jogurt promícháme s vývarem a ochutíme. Na talíř dáme v ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2009 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Vídeňská cibule: Cibuli nakrájíme natenko, obalíme v polohrubé mouce a osmažíme na oleji jako hranolky. Nakonec osolíme a můžeme podávat. ... ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2009 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí z cukety, brambor a cibule: Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme, cuketu a bramboru nastrouháme.
Na troše oleje zpěníme cibuli. Přidáme cuketu a bramboru, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Zelí zahustíme světlou jíškou a dochu ... …více»
|