Použité suroviny receptu Dušené kedlubny se zakysanou smetanou:
3 lžíce másla
| 1 smetana zakysaná
| dle chuti: ocet a sůl
| 3 kedlubny
| 1 lžíce hl. mouky
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Dušené kedlubny se zakysanou smetanou:
Kedlubny okrájíme, omyjeme a pak nakrájíme na tenčí nudličky. Vložíme do hrnce a zalijeme 200 ml vody. Vše osolíme a necháme dusit do změknutí. Když kedlubny změknou, přebytečnou vodu slijeme a přidáme 3 lžíce másla. Zaprášíme hl. moukou a osladíme podle chuti. Stačí jedna lžíce krystalového cukru.
Pak přidáme 1 lžíci octa a jako poslední zakysanou smetanu. Vše ještě dobře prohřejeme, posypeme najemno posekanou petrželkou a podáváme s bramborem nebo s chlebem.
Fotky receptu Dušené kedlubny se zakysanou smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!