100 g loupaných pšeničných zrn
| 325 ml zeleninového vývaru
| 2 lilky
| 1 cuketa
| po 1 menší červené a žluté paprice
| 1 pórek
| 60 g margarínu
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce slunečnicových semen
| 150 g smetany
| 100 g eidamu
Postup přípravy receptu Pikantní plněný lilek:
Semínka přelijeme 200 ml vývaru a zhruba 1 hodinu mírně vaříme.
Lilek omyjeme a rozpůlíme. Vymastíme pekáček a obě půlky lilku do něj položíme. 10 minut zapékáme v troubě.
Zeleninu očistíme, opereme. Pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na tuku. Přilijeme vývar. Cukety nakrájíme na kolečka, papriky na kousky a obojí přidáme do vývaru. Zhruba 10 minut povaříme.
Střed lilku vydlabeme a dužinu přidáme k zelenině. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme lilek. Sýr nastrouháme a nasypeme na povrch zeleniny. Přidáme semínka a vložíme do trouby na 10 minut zapéci.