Postup přípravy receptu Bílá čokoláda do formiček:
Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto zahříváme) ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. POZOR - ať do té hmoty nestříkne voda z té vodní lázně - srazilo by se to! Připravíme si formičky (mám asi 3 cm vysoké postavičky kluků, holek, mikulášů, pejsků apod. Ale já jsem formičkový maniak - jde to lít i do formiček na pracny nebo do plastové proložky od bomboniéry). Do těch formiček je možno předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. A pak se to zalije tou "čokoládovou" hmotou. Po vychladnutí vyklepneme (mně se osvědčilo šoupnout formičky s čokoládou na cca 15 minut do mrazáku a potom s nimi zakroutit „do vrtule“ - postavičku chytím u hlavy a u nohou, jednou rukou točím od sebe a druhou k sobě) a čokoládka přímo vyskočí.