Použité suroviny receptu Bílé fazole v rajčatové omáčce:
200 g velkých bílých fazolí
| dle potřeby: olivový olej
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 200 ml rajčatového pyré v krabičce
| dle chuti: zelená petrželka
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Bílé fazole v rajčatové omáčce:
Přes noc namočené fazole uvaříme v čerstvé vodě doměkka (můžeme i v tlakovém hrnci). V hlubší pánvi si na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme uvařené fazole a zalijeme rajčatovým pyré. Povaříme tak 10 minut a nakonec vmícháme jemně sekanou petrželku. Podle chuti dosolíme a podáváme s plátkem chleba.
Fotky receptu Bílé fazole v rajčatové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!