Použité suroviny receptu Bleskové kotletky s houbami a chřestem:
300 g očistěného a oloupaného zeleného chřestu
| dle chuti: sůl
| 150 g hub, nejlépe lesních
| 1 svazek petrželky
| 8 kotletek s kostí
| 5 lžic mouky
| 2-3 lžíce oleje
| 40 g másla
| 1 špetka pepře
| 2 dl červeného robustního vína
Postup přípravy receptu Bleskové kotletky s houbami a chřestem:
Oblanšírovat chřest ve slané vodě (jestli je ze skleničky, tak přeskočit). Očistit a posekat houby a petrželku. Jemně naklepat kotletky, ochutit je solí a pepřem a obalit je v mouce. Rozehřát olej na pánvi a kotletky na něm po obou stranách osmažit. Přendat je na jinou pánev. Rozehřát máslo ve výpeku po smažení kotlet a osmažit na něm houby. Ochutit je solí a pepřem a přidat petržel a chřest. Opatrně promíchat. Zeleninu přidat ke kotletkám a vše ještě orestovat asi tak 10 minut (máte-li chřest ze skleničky, tak ho přidat nakonec a nechat ho jenom prohřát).
Pánev, kde se smažily kotlety a zelenina zalít vínem a uvolnit všechen přípek. Přidat ke kotletám se zeleninou a ihned podávat.
Fotky receptu Bleskové kotletky s houbami a chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!