Použité suroviny receptu Bleskové měšce s parmesánským sýrem:
6 tenkých velkých plátků vepřového nasa, trochu naklepaných s odkrojeným tukem, může však být i telecí maso
| dle chuti: nastrouhaný permesánský sýr
| 6 plátků parmské šunky, nebo podobné suché uzené
| dle potřeby: mouka
| 2 lžíce másla
| 2-3 ančovičky
| 1 sklenička suchého bílého vína
| 3-4 lžíce lehké smetany
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Bleskové měšce s parmesánským sýrem:
Každý plátek masa posypat nastrouhaným parmesánským sýrem a na něj položit plátek šunky. Přehnout plátky a zajistit je párátkem. Obalit je v mouce. Na rozehřáté pánvi na středním ohni rozpustit máslo a ančovičky. Osmažit plátky masa po obou stranách do zlatova. Postupně přilévat víno a nakonec na všechno nalít smetanu. Povařit po několik minut a potom osolit s opepřit podle chuti. Ihned podávat s těstovinami.
Fotky receptu Bleskové měšce s parmesánským sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!