Postup přípravy receptu Bohatýrský Hermelín :
Nastrouháme si na jemném struhadle brambory, tak aby jich byl alespoň litr. Hermelíny rozkrájíme podélně na poloviny.
Uděláme si těstíčko jako na bramboráky: Do nastrouhaných brambor přidáme propasírovaný česnek (podle chuti), majoránku, sůl, 2 vajíčka a mouku.
Na pánvičce rozpálíme olej a do něj dáme kopeček bramborové hmoty, který rozplácneme na placku, trochu silnější a o něco širší než je náš hermelín. K hermelínu připlácneme kolečko šunky (z té tekavé strany). Tohle dvojče dáme na bramboráček na pánvičce, šunkou dolů.
Ihned přidáme nahoru další kopeček bramborového těsta a celý hermelín tím krásně oplácáme, tak, aby byl v bramboráku úplně obalený. Vznikne nám taková bramborová hroudička, kterou smažíme v hodně oleji (to potom okape), na mírné teplotě, nejlépe pod pokličkou, kterou odděláme až těsně před obrácením bramboráčku.
Takže smažíme, smažíme z obou stran, až je bramborák hotový. Bramboráček vyjmeme, necháme okapat a podáváme. Na osobu vyjdou dvě hroudičky, je to hodně syté, takže doporučuju nepodávat přílohu.