250 g hl. mouky
| 2 žloutky
| 3 lžíce smetany ke šlehání
| 20 g másla
| 20 g curkru moučka
| 4 lžíce bílého vína
| sůl
| trocha cukru moučka
| vanilkový cukr
| trocha hl. mouky
Postup přípravy receptu Boží milosti s vínem:
Na vále zpracujeme hladkou mouku, sůl, rozměklé máslo, cukr a žloutky s vínem a smetanou na nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny odpočinout.
Potom těsto na pomoučněném vále tence rozválíme a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary, které uprostřed rádýlkem mírně nařízneme.
Boží milosti smažíme v pánvi na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.
Ihned je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.