Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky a krátce ji orestujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji. Přidáme papriku i slaninu a na mírném ohni vše podusíme.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k zeleninové směsi, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec do leča rozklepneme vejce a necháme je "srazit". Směs udržujeme teplou.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Směs zahustíme moukou i strouhankou a dobře promícháme.
Rozpálíme olej a pečeme malé bramboráčky po obou stranách dozlatova.
Na talíř položíme jeden bramboráček, navrstvíme na něj lečo a přiklopíme dalším bramboráčkem. Pro potěchu oka můžeme ozdobit snítkou petrželky nebo listem salátu.
Fotky receptu Bramboráčky plněné lečem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!