Použité suroviny receptu Bramboráčky s žampiónovým ragú:
2 lžičky mandlových plátků
| 125 g kuřecího masa
| 300 g žampiónů
| 4 lžíce strouhaného sýra
| sůl, pepř
| 300 g vařených brambor
| 60 ml zeleninového vývaru
| 30 g kukuřice
| chilli koření
| 1 bílek
| 1 lžička sušené petrželky
Postup přípravy receptu Bramboráčky s žampiónovým ragú:
Mandlové lupínky orestujeme v teflonové pánvi bez tuku. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, žampióny na plátky a obojí opečeme (opět bez tuku) v pánvi. Vmícháme sýr a ochutíme solí a pepřem. Brambory rozmačkáme, vymícháme dohladka se zeleninovým vývarem, přidáme kukuřici a okořeníme se solí a chilli. Bílek vyšleháme do tuha, opatrně přimícháme k bramborovému těstíčku a formujeme malé placičky. Pečící folií vyložíme pekáček a rozpálíme. Bramborové placičky opečeme z obou stran dozlatova. Servírujeme s houbovým ragú ozdobené petrželkou.
Fotky receptu Bramboráčky s žampiónovým ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!