Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![6.18/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.18/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.18/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.18/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.18/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.18/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.18/10, hlasovalo 11 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.18/10, hlasovalo 11 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.18/10, hlasovalo 11 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramborák podle Florentyny:
3/4 kg brambor
| 80 g hladké mouky
| 1 vejce
| 200 ml horkého mléka
| 6 stroužků česneku
| 1 lžíce sušené majoránky
| 1/2 lžičky drceného kmínu
| sůl, sádlo na smažení
Postup přípravy receptu Bramborák podle Florentyny:
Oškrábejte brambory a nastrouhejte je na jemném struhadle. Nechte stát asi 3 minuty a veškerou vodu, která se mezitím objeví, slijte a co nejlépe vymačkejte. Zalijte brambory horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla. Dobře promíchejte. Bramboráky smažte postupně bramboráky na rozehřátém sádle, vždy v množství zhruba jedné malé naběračky těsta na středně velkou pánev. Dobře upečený bramborák je křupavý a uvnitř dostatečně měkký, bez škrobové příchuti syrových brambor. Jakmile trochu vystydne, ztrácí svoji původní křupavost, ale chuti to samozřejmě neublíží.
Fotky receptu Bramborák podle Florentyny:
Fotky vložil: Mangovka,Marci7,piskotik,Vikitorie