Použité suroviny receptu Bramborák s rajčatovým salátem:
8 bramboráků (z pytlíku)
| 1 hermelín
| 60 g másla
| 1 cibule
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/2 lžičky stadké papriky
| po 1/2 svazku petrželky a pažitky
| 6 rajčat
| 1 svazek lahůdkové jarní cibulky
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Bramborák s rajčatovým salátem:
1. Bramborák upečeme podle návodu na obalu a postavíme do tepla.
2. Hermelín dáme s máslem do mísy a vidličkou dobře rozmačkáme.
3. Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a vmícháme do sýra. Okořeníme solí, pepřem a paprikou. Z hmoty vytvoříme malé kuličky.
4. Pažitku a petrželku omyjeme, osušíme a drobně posekáme. Sýrové kuličky v nich obalíme.
5. Rajčata a lahůdkovou cibulku očistíme a omyjeme. Rajčata pak nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Smícháme olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a zálivkou rajčata a cíbulku přelijeme. Necháme chvíli odležet. Salát a sýrové kuličky podáváme k teplému bramboráku.
Fotky receptu Bramborák s rajčatovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!