Použité suroviny receptu Bramborákový koláč s mrkví:
600 g lojovitých brambor
| 2 cibule
| 400 g mrkve
| 3 vejce
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: muškátový oříšek
| 1 lžička mletého římského kmínu
| 3 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Bramborákový koláč s mrkví:
1. Brambory oloupeme a omyjeme. Cibuli oloupeme. Mrkev oloupeme a omyjeme. Vše nahrubo nastrouháme, vložíme do mísy a dobře promícháme.
2. Vmícháme vejce. Bramborové těsto výrazně osolíme, opepříme, ochutíme římským kmínem a špetkou strouhaného muškátovéha oříšku.
3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj těsto a přimáčkneme. Na středním ohni opékáme asi 15 min. dozlatova. Poté bramborák opatrně obrátíme; pokud je třeba, přidáme ještě trochu oleje a opékáme dalších 10 min. Nakonec bramborák přeložíme na předehřátou mísu a nakrájíme jako koláč. Podáváme horké.
Fotky receptu Bramborákový koláč s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!