Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramboráky na různý způsob:
800 g brambor
| dle chuti: počet stroužků česneku
| 1 špetka drceného kmínu
| 1 vejce
| 3 lžíce hladké mouky (někdo- je zvyklý dávat hrubou)
| 1 špetka v prstech rozemnuté majoránky (i více) - podle zvyklosti
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej na opékání
Postup přípravy receptu Bramboráky na různý způsob:
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme utřený česnek, mletý kmín, vejce, mouku a sůl. Vypracujeme těsto do takové hustoty, abychom ho mohli roztírat po pánvičce. Těsto dáváme na rozehřátý olej v tenké vrstvě a pečeme po obou stranách dozlatova (viz obrázek).
Můžeme dělat i s kysaným zelím. Zelí přidáváme do těsta bez nálevu a pokrájené na menší kousky. Vmícháme do bramborákové masy a běžně pečeme.
Do bramborákového těsta můžeme dát i škvarky (ne moc). Menší studené promícháme s těstem a opět již pečeme běžně. Také lze do těsta přidat vařené uzené maso nakrájené na menší kostky.
Nejlepší jsou ještě teplé, příloha není zapotřebí, zapíjíme pivem.
Fotky receptu Bramboráky na různý způsob:
Fotky vložil: mihol,Marci7,piskotik,lidusak