Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Bramboráky po indicku:
700 g moučnějších brambor, oloupaných, nahrubo nastrouhaných
| 3 lžíce oleje
| 4 ks vejce
| 2 ks jarní cibulky
| 2 lžíce kari
| sůl
Postup přípravy receptu Bramboráky po indicku:
Předehřejte troubu na 200°C. Z brambor vymačkejte v utěrce co nejvíc tekutiny. Poté je vsypte do mísy.
Kari minutku nasucho opražte na pánvi, úžasně se tím zvýrazní jeho vůně. Přidejte k bramborám a promíchejte.
Ve velké mělké pánvi, která se dá vložit do trouby (nebo v pekáčku), rozpalte dvě lžíce oleje a rozestřete na něj bramborové těsto.
Jakmile je placka zespoda opečená (po 4–5 minutách), obraťte ji. Nejlíp to jde, když ji sesunete na talíř a pak dáte znovu do pánve, samozřejmě neosmaženou stranou dolů.
Naběračkou vytvořte v placce čtyři důlky a do každého vyklepněte vejce. Pánev vložte do horké trouby a zapékejte asi pět minut, aby byla vejce tak akorát.
Fotky receptu Bramboráky po indicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!