Použité suroviny receptu Bramboráky s jablko-celerovým kompotem:
500 g jablek
| 500 g celeru
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 kg moučnatých brambor
| dle chuti: sůl a pepř
| 8 lžiček oleje
| 200 g syrové šunky
Postup přípravy receptu Bramboráky s jablko-celerovým kompotem:
Jablka a celer oloupeme, pokrájíme na kostky a vaříme pod poklicí asi 10 minut ve 100 ml vody.
Osladíme je, okyselíme citronovou šťávou a odložíme stranou.
Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Osolíme a opepříme. V teflonové pánvi s antiadhezním povrchem rozehřejeme jednu lžičku oleje, vložíme 1/4 bramborového těsta a upěchujeme lžící. Na středním ohni pečeme dozlatova.
Bramborák necháme z pánve sklouznout na talíř. V pánvi rozehřejeme další lžičky oleje a opékáme na něm bramborák po druhé straně dozlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé.
Stejnym způsobem upečeme další tři bramboráky.
Na vypečeném tuku opečeme dokřupava šunku. Bramboráky rozdělíme na talíře a obložíme šunkou a kompotem z jablek a celeru
Pokud jste milovníci česneku, můžete si ho do bramboráku přidat.
Fotky receptu Bramboráky s jablko-celerovým kompotem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!