Použité suroviny receptu Bramboráky s kysaným zelím:
1 kg brambor
| 200 g kysaného zelí ve víně (konzerva)
| 2 kolečka ananasu (kompotovaného)
| 8 plátků suchého salámu
| 1 KL kmínu
| 80 g madelandu
| 2 cibule
| 2 vejce
| sůl
| pepř
| 3 PL mouky
| 200 ml oleje
Postup přípravy receptu Bramboráky s kysaným zelím:
Zelí nakrájíme nahrubo, sýr na kostky, ananas na kousky a salám na nudličky. Vše smícháme a dochutíme kmínem. Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. Posekanou cibuli smícháme s vejci, bramborami, pepřem, solí a moukou. Dozlatova usmažíme na oleji z obou stran-postupně po 4 minutách. Budeme mít 8 bramborááků o průměru 10 cm. Dáme je na plech a navrch rozložíme zelnou směs. V troubě ohřejeme při 175°C asi 8 minut.
Fotky receptu Bramboráky s kysaným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!